Redactie overig 1 reactie(s) do 28 juli 2022, 17:47

Vlaggen boerenprotest blijven hangen zolang ze geen gevaarlijke situaties opleveren

Laatste update: 8 maanden geleden

NIJKERK – In Nederland is demonstreren een grondrecht dat terecht gekoesterd wordt. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders (B&W) van de gemeente Nijkerk tot op heden besloten om de omgekeerde vlaggen in de openbare ruimte te laten hangen zolang ze geen gevaarlijke situaties opleveren. Inmiddels is het signaal van de actievoerders bij iedereen duidelijk overgekomen. Wij gaan ervan uit dat degenen die de vlaggen hebben opgehangen ze nu op korte termijn weer zullen verwijderen.

Wat betekent de omgekeerde Nederlandse vlag?

In het hele land hangen Nederlandse vlaggen, ondersteboven. Het is een protest tegen de nieuwste stikstofplannen.

De omgekeerde vlag werd voor het eerst gebruikt in 2019 tijdens boerendemonstraties in Den Haag, en dook vervolgens op bij demonstraties tegen het coronabeleid, vorig jaar. Het is een teken dat stamt uit de zeevaart: een omgekeerde vlag betekende vroeger dat het schip in nood verkeerde. Sinds een maand zie je ze overal op het platteland.

De gemeente heeft al eerder aangegeven dat ze graag in gesprek gaat met de boeren in onze gemeente. Die uitnodiging staat. Mocht dat gesprek nog lang uitblijven dan zal het bestuur op niet al te lange termijn moment besluiten de vlaggen weg te halen. Ook in dat geval rekenen we op de medewerking van de eigenaren van de vlaggen die ze hebben opgehangen in onze gemeente.

Onze gemeente is divers in vele opzichten, zeker in opinies in deze zaak. Naast de veiligheid houdt het college van B&W zoveel mogelijk rekening met al die meningen, of die nu pro of contra het stikstofbeleid en de acties van de boeren zijn.

Wij kijken uit naar een goed gesprek met de boeren op de kortste termijn en vertrouwen op ieders medewerking, in het belang van alle bewoners en organisaties in onze gemeente.

Deel dit artikel

Reacties

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Nijkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.