Redactie algemeen 0 reactie(s) di 12 oktober 2021, 20:07

Vitens en Liander saneren leidingnetwerk in Barneveld, Harderwijk, Nijkerk, Putten en Hilversum

Laatste update: 1 jaar geleden

REGIO – Vitens en Liander gaven dinsdagochtend 12 oktober het startsein voor een grootschalig saneringsproject van water- en gasleidingen in Harderwijk, Barneveld, Nijkerk, Putten en Hilversum. In totaal wordt 24 kilometer gas- en waterhoofdleidingen vervangen. BAM Energie & Water begint met de uitvoering van de werkzaamheden in de Couperuslaan, in de wijk Stadsdennen in Harderwijk. Daar vond vanochtend een gezamenlijk “schop in de grond” moment plaats, waarmee de samenwerking ceremonieel van start is gegaan.

Samenwerking
“We staan aan het begin van een historisch grote verbouwing van Nederland”, aldus Richard de Vries, Directeur Aanleg van Liander. Het is extra belangrijk om samen te werken en krachten te bundelen. Door werkzaamheden te combineren hoeft de grond maar één keer open. Dat is een voordeel voor omwonenden. Daarnaast komt er door de energietransitie heel veel werk op ons af. Het is belangrijk om zo efficiënt en slim mogelijk te werken, zeker gezien het grote tekort aan technici. Deze samenwerking helpt daarbij. De uitfasering van aardgas is in een versnelling gekomen. Dat neemt niet weg dat de komende decennia veel huishoudens nog wel afhankelijk zijn van aardgas. Daarom blijven we waar nodig investeren en onderhouden we een veilig en goedwerkend gasnet.”

Betrouwbaar waterleidingnetwerk
“Dit soort vervangingswerk is wel vaak het onzichtbare werk”, vertelt Elsbeth van der Linde (Manager Ontwerp en Aanleg, Vitens), “omdat het zo vanzelfsprekend is dat er water uit de kraan stroomt in Nederland.” Door leidingen te vervangen en onderhouden, bouwt Vitens een betrouwbaar waterleidingnetwerk. Dat draagt bij aan de leveringszekerheid, nu en in de toekomst. Wij investeren daarom ook flink in onze infrastructuur, zo’n 200 miljoen euro per jaar. In totaal vervangen wij 170 kilometers aan leidingwerk samen met Alliander waarvan hier in Harderwijk 4 kilometer.

Beperken van overlast en veilige omstandigheden
Samen met partner BAM Energie & Water wordt er extra aandacht besteed aan het beperken van overlast en veilige omstandigheden voor bewoners en de omgeving. Door nu samen te investeren in het vervangen van water- en gasleidingen, neemt de kans af op leidingbreuken en komt er een robuuste en duurzame drinkwater- en gasvoorziening voor in de plaats.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Nijkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.