Redactie lokaal 0 reactie(s) ma 06 december 2021, 19:32

Vier de feestdagen op jouw manier

Laatste update: 1 jaar geleden

Als de feestdagen naderen is iedereen altijd druk met het regelen van allerlei dingen. Een van de vragen is: “wat gaan we doen met de feestdagen.” Blijven we thuis en maken we er een familiefeest van of gaan we de hort op?

Kersttradities
Tradities kun je zien als een gewoonte van een grote groep mensen. Rond de kerstdagen hebben we er nogal wat! De kerstboom bijvoorbeeld. Daar wordt al in November over gediscussieerd wanneer het de beste tijd is om deze op te zetten. Wachten we nou op de Sint of doen we het na het Amerikaanse Thanksgiving. De meningen zijn erover verdeeld.

Een andere traditie is het serveren van een kalkoen met kerst. Dat probeer je een keer, maar dan kan het zijn dat je denkt: “allemaal leuk en aardig, maar dat ga ik niet ieder jaar doen”. Wat een gedoe is dat zeg en je keuken is een slagveld na het bereiden van je kalkoen. Het jaar daarop kies je dan maar gewoon weer voor een gourmet. Dat gedoe met die pannetjes blijft leuk. En zo geef je dan een persoonlijk tintje aan de eeuwenoude kersttraditie (van het eten van kalkoen).


Be different
Je kunt het ook over een andere boeg gooien. En geen enkele traditie volgen. Wil je eens wat anders doen met de feestdagen dan geven we je hier even wat ideeën.

Maak van je kerst thuis eens wat anders dan anders:

  • Doe een foute kersttrui verkiezing. De winnaar is degene met de lelijkste trui. Beoordeel hem op kleur, zachtheid en print.
  • Bekijk films alleen thuis of bezoek het online 888Casino. Altijd een leuk idee.
  • Maak een kerstvideo met je gezin. Doe een praatprogramma met zelfgemaakte vragen en film het.
  • Organiseer een karaoke avond met de familie. Doe daar een disco bal bij.
  • Zet een partytent in de tuin en doe een barbecue. Maak er een klein feest van. Misschien wil je daarvoor je buren wel uitnodigen.

Vier je kerst op een unieke manier buitenshuis:

  • Slaap in een Yurt. Hoe leuk is dat. En het hoeft niet per se een Yurt te zijn, het mag ook een blokhut zijn. Of boek een vijfsterrenhotel of nog beter: een Retraite resort.
  • Bezoek een stad. Weet je hoe leuk Maastricht is met de Kerst!  Of ga naar Luxemburg of een leuke stad in Duitsland. Duitsland is ook leuk met kerst. Dan ben je er echt even uit. Daar kun je lekker Bratwurst eten. En als je dan ook nog even afzakt naar het zuiden van Duitsland, dan kun je ook nog op de skilatten.
  • Ga naar Disneyland Parijs. Met de Thalys ben je er al in drie uur.

Conclusie

De vraag of je thuis blijft met de feestdagen is een vraag die alleen jij kunt beantwoorden. Maak er in ieder geval wat gezelligs van en probeer eens iets verfrissends nieuws!

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons