Redactie — algemeen0 reactie(s) — vr 20 augustus 2021, 16:04

Verkeerschaos in Nijkerk door wegwerkzaamheden, autopech en verkeersruzie

NIJKERK – Wie vrijdag 20 augustus over de Amersfoortseweg in Nijkerk is gereden heeft zeer waarschijnlijk in de file gestaan. Door freeswerkzaamheden op de kruising Tinbergenlaan / Amersfoortseweg moest al het verkeer over één rijbaan.

Verkeersregelaars zorgen ervoor dat het verkeer om en om wordt doorgelaten maar ondanks dat ontstaan er file’s van enkele kilometers. Momenteel staat er een file tot aan Nijkerkerveen. Ook de kruising Amersfoortseweg / Barneveldseweg had fors last van de afsluiting. Ondanks de file reden auto’s met groenlicht op waardoor deze midden op de kruising stil kwamen te staan en de boel blokkeerde. Tot overmaat van ramp kwam één voertuig met pech in de tunnel te staan en kregen twee andere automobilisten verkeersruzie.

De vertraging liep op tot zo een 20 minuten.