Redactie 112 0 reactie(s) do 19 augustus 2021, 21:23

Treinverkeer plat na dreiging met explosief op NS-station in Amersfoort

Laatste update: 1 jaar geleden

AMERSFOORT – Donderdagavond 19 augustus rond 20.30 uur vond een verdachte situatie plaats op NS-station Amersfoort Centraal aan het Stationsplein.

Door de inzet van de politie is er van en naar Amersfoort geen treinverkeer mogelijk en is het station ontruimd. Het gaat om een dreiging met een explosief. Politie heeft een zoekslag gedaan op het station en prullenbakken werden daarbij gecontroleerd. Eén persoon werd door agenten aangehouden.

Rond 21.00 uur werd het station weer vrijgegeven. Eerder op de avond was er ook geen treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Houten vanwege een verdacht pakketje op station Lunetten.