Logo 112Nijkerk

Redactie algemeen 0 reactie(s) do 29 juli 2021, 19:44

Fruitvliegjes in huis, 10 tips om ze te voorkomen en verwijderen

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 12:05 uur

Fruitvliegjes in de keuken. Heel vervelend en lastig om vanaf te komen. Vooral op warme dagen kunnen ze ontstaan. Daarom 10 tips om ze te lijf te gaan. 

Voorkom fruitvliegjes met deze tips

  • Eet fruit en groente op tijd op. Fruit of groente met rotte plekjes is een broedplaats voor fruitvliegjes.
  • Bewaart u groente en fruit buiten de koelkast? Doe er een vliegenkap over. Zo kunnen de vliegjes er niet bij.
  • Lege flessen of potten? Fruitvliegjes houden van een beetje zoet of alcohol in lege potten of flessen. Bewaar ze daarom met dop of deksel erop. Kan dat niet? Spoel ze om en breng ze direct naar de glasbak of het statiegeldpunt in de supermarkt.
  • Maak uw aanrecht, eettafel en kookplaat meteen schoon. Gebruik geen schoonmaakmiddel met een zoete geur of citroengeur, want daar houden fruitvliegjes van.
  • Was de vuile vaat direct af of zet het in de vaatwasser met de deur dicht.
  • Ook in vuile vaatdoekjes, schoonmaakdoekjes, sponzen of dweilen kunnen fruitvliegjes hun eitjes leggen. Was ze daarom op tijd.
  • Doe dorre bloemen meteen in de GFT+E-kliko. Fruitvliegjes komen ook hier op af.
  • Etensresten scheiden in de keuken? Gebruik een bakje of afvalemmer met een deksel. Leeg het bakje of de emmer met de etensresten op warme dagen vaker in de GFT+E-kliko.

Toch fruitvliegjes in huis? Zo gaat u ze te lijf

  • Verjaag ze met sterke kruidengeuren. Plaats basilicum, dille, salie, kruidnagel, knolflook of lavendel in de buurt van uw fruitschaal. Fruitvliegjes houden hier niet van.
  • Vang ze in een fruitvliegjes val. Vul een kommetje met een beetje water, (appel)azijn en afwasmiddel. De azijngeur lokt de fruitvliegjes. Door het afwasmiddel komen ze niet meer uit het water. Vangt u de vliegjes liever levend? Doe dan een bananeschil in een open plastic zak. Zodra de fruitvliegjes in de zak zitten, sluit u de zak, loopt u naar buiten en laat u daar de fruitvliegjes eruit.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Nijkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.