Logo 112Nijkerk

Redactie 112 0 reactie(s) vr 16 juli 2021, 6:09

Gelderse brandweer helpt in Limburg met wateroverlast

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 12:05 uur

REGIO – Brandweer Gelderland Midden is donderdagavond vertrokken voor hulp in de buurt van het Limburgse Meerssen. Vier blusvoertuigen van brandweer Barneveld, brandweer Scherpenzeel, brandweer Wageningen en brandweer Nijkerk gaan ondersteuning bieden aan de bevolking en de collega hulpverleners. Ze vertrokken vanaf verzamelplaats op de A50 bij Heteren. De inzet van de korpsen zal tot ongeveer 04:00 uur duren waarna ze afgelost gaan worden.

Overstromingen
Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg gaan de Gelderse brandweerlieden om te beginnen in Meerssen, vlakbij Maastricht, aan de slag. Daar wordt rond 11.00 uur een piek verwacht in de waterstand van de Geul.

Die piek kan volgens de woordvoerder leiden tot overstromingen. De brandweer wordt in Zuid-Limburg ingezet om waar nodig mensen uit woningen te halen. Ook helpen zij met het wegpompen van water en het bestrijden van andere incidenten.

Het KNMI heeft code rood (weeralarm) voor Limburg halverwege de nacht ingetrokken. De hevigste regenval is over, maar de komende paar dagen stijgt het water in de Maas en andere kleine rivieren nog.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Nijkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.