Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 25 juni 2021, 19:53

De voordelen van een letselschadebureau bij nekletsel

Laatst bijgewerkt: zondag 12:04 uur

Wanneer je schade oploopt (zoals nekletsel) waar een ander schuldig aan is, heb je de mogelijkheid om een schadeclaim in te dienen. Via deze juridische procedure is het mogelijk om een schadevergoeding te krijgen. Hier heb je recht op. Het is van belang om hier juridische ondersteuning bij te vragen. Wat zijn de voordelen van een letselschadebureau? Lees er hier alles over.

 

Wat is letselschade?

Wanneer je voor het eerst letselschade oploopt, is de eerste vraag: wat is letselschade? Letselschade omvat al de schade dat ontstaan is na een ongeval. Letsel komt voor in de vorm van verwondingen, pijn en klachten. Kosten ten gevolge van het ongeval zijn tevens mee te nemen in de schadeclaim.

 

Oorzaken van letselschade zijn onder andere:

 

  • arbeidsongeval;
  • medische fout;
  • gedrag van een dier;
  • ondeugdelijke producten;
  • ongeval in en rondom huis;
  • verkeersongeval.

 

De letselschadeprocedure

De eerste stap in een letselschade procedure is het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Hier heb je 5 jaar de tijd voor na het incident. Je stelt de tegenpartij aansprakelijk in een brief waarin de opgelopen schade uitgelegd wordt. Het is aan de betrokken tegenpartij om te laten weten of deze de aansprakelijkheid volledig op zich neemt.

 

De tweede stap is het in kaart brengen van de schade. De letselschade professional maakt een berekening van de opgelopen kosten. Voorbeelden van kosten zijn medische kosten, reiskosten, misgelopen inkomsten en kosten voor aanpassingen thuis. 

 

De derde stap bestaat uit het aanvragen van de medische informatie aan de artsen. Een letselschadejurist heeft het medische dossier nodig om te laten in zien door de verzekeraar. Nadat er toestemming gegeven is om relevante medische informatie te delen, krijgt de verzekeraar inzicht in het dossier.

 

De laatste stap is de afwikkeling van de schade. Dit vindt plaats wanneer er sprake is van een medische eindsituatie. Dit houdt in dat er sprake is van herstel of dat er geen veranderingen worden verwacht. Hierna wordt de betaling uitgekeerd.

 

Letselschade bureau

Een letselschade bureau ondersteunt de letselschadeprocedure. Hierbij is het van belang om te oordelen of een situatie een advocaat nodig heeft, of dat een jurist volstaat. Het verschil tussen een letselschadeadvocaat en een letselschadejurist, zit in de studie. Beiden hebben rechten gestudeerd. Een letselschadeadvocaat heeft zich gespecialiseerd in letselschade. Een jurist is daarentegen direct na de studie gaan werken. Een letselschade advocaat mag daarom procederen in een rechtbank. Een jurist heeft hier beperkingen. 

 

Bovendien is een jurist gratis, een advocaat niet. De onkosten van een jurist worden namelijk meegenomen in de schadeclaim. Een jurist werkzaam bij een letselschadebureau mag om die reden gratis rechtsbijstand aanbieden.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Nijkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.