Logo 112Nijkerk

Redactie 112 0 reactie(s) wo 23 juni 2021, 16:52

Politie waarschuwt voor verkoper dure pannenset aan de deur

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 12:04 uur

REGIO – Recent is er binnen de regio een voorval gemeld waarbij een verkoper aan de deur kwam. De verkoper zag er keurig uit en wist een overtuigend verhaal te brengen over een dure pannenset die hij over hield van een beurs en die u voor een zacht prijsje mag overnemen (soms komt men met het verhaal dat u alleen de BTW betaald van het product, dan is de verkoper er van af want hij mag het niet meer in de zaak verkopen).

Deze vorm van colportage is al erg oud en bestaat in vele vormen. Denk aan de tourist die gestrand is bij een tankstation en wiens betaalkaart niet werkt, de persoon wil echter wel vanuit nood een duur sierraad voor benzine geld verkopen. Uiteraard zijn de gekochte producten prullen en kunt u na afloop de verkoper niet vinden/bereiken om de koop ongedaan te maken.

Deze vorm van oplichting valt veelal onder venten en daar kan de politie, tenzij venten expliciet in de APV genoemd wordt, niks mee op gebied van strafrecht. We willen wel graag weten wie zich hiermee bezig houdt dus maakt u iets dergelijks mee? Bel de politie!

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Nijkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.