Redactie 112 0 reactie(s) ma 05 april 2021, 6:34

Geiten omgekomen bij grote brand in stal Achterveld [video]

Laatste update: 1 jaar geleden

ACHTERVELD – Hulpdiensten zijn maandagochtend 5 april rond 6.00 uur massaal uitgerukt voor een grote brand in een schuur bij een agrarisch bedrijf aan de Grote Flierteeg in Achterveld. Bij de brand komt veel rook vrij.

Korpsen uit Achterveld, Barneveld, Zwartebroek, Nijkerk en Ede zijn aanwezig om de brand te bestrijden. Over de oorzaak is nog niks bekend. Volgens een woordvoerder van de brandweer woedt de brand in een grote geitenstal die voor de helft gevuld is met geiten en waar ook een aantal voertuigen staan. Ongeveer 250 geiten zijn bij de brand omgekomen. Er is bij de brand geen asbest vrijgekomen.

Ook acht auto’s die in de schuur stonden zijn rijp voor de sloop. Het waren PT Cruisers van het Amerikaanse merk Chrysler.