Logo 112Nijkerk

Redactie 112 0 reactie(s) vr 09 oktober 2020, 10:31

Brandweer Nijkerk laat dompelcontainer komen voor blussen brand in accupakket van auto

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 18:38 uur

NIJKERK – Donderdagavond 8 oktober even na 18.30 uur is de Nijkerkse brandweer opgeroepen voor een autobrand aan de Kamille. Bij aankomst bleek het accupakket van de auto te branden. Accubranden zijn zeer moeilijk te blussen. Alleen een overvloed aan water kan er voor zorgen dat de brand dooft. Speciaal voor dit soort branden zijn er zogenaamde ‘dompelcontainers’. Hierin wordt het voertuig ondergedompeld en blijft de auto zeker 24 uur staan.

De Nijkerkse brandweer besloot een dergelijke container te laten uitrukken om de brand onder controle te krijgen. De dompelcontainer moest komen vanuit de regio Den Haag en was rond 21.00 uur op de plaatst van bestemming. Met warmtecamera’s werd geconstateerd dat er nog veel hitte van het accupakket afkwam maar dat dit niet direct zou leiden tot een grotere brand.

Het bergingsbedrijf heeft de auto na veel manoeuvreren in de container weten te krijgen. Onderdompelen was op dat moment niet meer noodzakelijk. Rond 23.00 uur keerde de rust weer op de Kamille. De auto wordt waarschijnlijk naar Duitsland gebracht voor onderzoek naar het ontbranden van de accu’s.

112 Nijkerk

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Nijkerk lees je in onze categorie 112 Nieuws Nijkerk. Alle 112 alarmeringen uit Nijkerk kan je live volgen via 112 meldingen Nijkerk.

Video

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Nijkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.