Redactie 112 0 reactie(s) vr 09 oktober 2020, 10:31

Brandweer Nijkerk laat dompelcontainer komen voor blussen brand in accupakket van auto

Laatste update: 1 jaar geleden

NIJKERK – Donderdagavond 8 oktober even na 18.30 uur is de Nijkerkse brandweer opgeroepen voor een autobrand aan de Kamille. Bij aankomst bleek het accupakket van de auto te branden. Accubranden zijn zeer moeilijk te blussen. Alleen een overvloed aan water kan er voor zorgen dat de brand dooft. Speciaal voor dit soort branden zijn er zogenaamde ‘dompelcontainers’. Hierin wordt het voertuig ondergedompeld en blijft de auto zeker 24 uur staan.

De Nijkerkse brandweer besloot een dergelijke container te laten uitrukken om de brand onder controle te krijgen. De dompelcontainer moest komen vanuit de regio Den Haag en was rond 21.00 uur op de plaatst van bestemming. Met warmtecamera’s werd geconstateerd dat er nog veel hitte van het accupakket afkwam maar dat dit niet direct zou leiden tot een grotere brand.

Het bergingsbedrijf heeft de auto na veel manoeuvreren in de container weten te krijgen. Onderdompelen was op dat moment niet meer noodzakelijk. Rond 23.00 uur keerde de rust weer op de Kamille. De auto wordt waarschijnlijk naar Duitsland gebracht voor onderzoek naar het ontbranden van de accu’s.