Redactie 112 0 reactie(s) za 26 september 2020, 7:39

Grote zoektocht in maïsveld Terschuur na melding van overval

Laatste update: 1 jaar geleden

TERSCHUUR – De politie en brandweer hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 september uren gezocht naar een aantal verdachten personen in een maïsveld.

Rond 02:00 uur kwam een overval melding binnen aan de Hoevelakenseweg in Terschuur. Het bleek niet te gaan om een overval maar om een inbraak waarbij de verdachten werden betrapt, waarna een conflict ontstond en de verdachten op de vlucht sloegen. Eenheden uit Barneveld, Amersfoort, Leusden en de Landelijke Eenheid kwamen met meerdere wagens ter plaatse waaronder hondengeleiders. De politie heeft de omgeving afgezocht, uiteindelijk werd ook de brandweer van Zwartebroek ingezet met een warmtebeeldcamera en de hoogwerker van Barneveld om vanuit de lucht ondersteuning te bieden. De whatsapp groep uit Kootwijkerbroek was ter plaatse met een drone met warmtebeeldcamera.

Uiteindelijk is er na ruim twee uur zoeken niemand meer aangetroffen. Later in de nacht zijn er wel drie mannen aangehouden in de omgeving van Harderwijk. Dit in verband met mogelijke betrokkenheid bij een bedrijfsinbraak vrijdagavond rond 23.20 uur. “We onderzoeken of zij ook zijn te linken aan de woninginbraak in Terschuur,” aldus de persvoorlichter van de politie. Het gaat om drie mannen van 26, 28 en 36 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Deel dit artikel

Video

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons