Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 24 augustus 2020, 17:01

Arkervaartsluis in Nijkerk al dagen in storing

Laatste update: 1 jaar geleden

Nijkerk – De Arkervaartsluis aan de Zeedijk in Nijkerk staat al sinds vrijdag 21 augustus in storing. In eerste instantie ging de sluis niet helemaal dicht en dat is handmatig opgelost. De slagbomen blijven wel in storing en de technici kunnen tot op heden niet vinden wat het probleem veroorzaakt. Gevolg is dat auto’s en vrachtwagens niet meer over de sluis mogen. Fietsers en overig gemotoriseerd verkeer wordt op aanwijzing van de aanwezige verkeersregelaars over de brug gedirigeerd.

De beroepsvaart kan wel doorgang vinden. De brug wordt dan met de hand bediend. Recreatievaart is niet mogelijk.

Verkeer wordt al op het probleem gewezen vanaf de Galvanistraat. Er zijn echter automobilisten die de gok wagen en er vervolgens 2 kilometer later achter komen dat ze toch echt niet verder mogen. De verkeersregelaars krijgen dan het nodige commentaar te horen waarna de terugweg weer aanvaart kan worden.

Op maandagmiddag 17.00 uur was het probleem nog niet verholpen.