Logo 112Nijkerk

Redactie algemeen 0 reactie(s) di 21 april 2020, 18:40

Nieuwe beelden zendmastenbranden in Opsporing Verzocht

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 11:59 uur

NEDERLAND – Ook afgelopen week werd bij zendmasten brand gesticht. In de zoektocht naar de daders worden dinsdag 21 april in Opsporing Verzocht nieuwe beelden van brandstichting getoond.

De beelden zijn onder andere van de brand op zaterdag 18 april in Amsterdam. Daar werd brand gesticht bij een mast op een parkeergarage aan de Van Bleiswijkstraat. In de vorige uitzending van het tv-programma waren beelden van een brand in Groningen te zien. Op vrijdag 10 april sprenkelde een man vloeistof uit een jerrycan bij een mast, vervolgens tonen bewakingsbeelden dat hij de vloeistof aanstak. De aandacht van Opsporing Verzocht leverde toen meerdere interessante tips op.

De afgelopen weken waren op meerdere plekken in het land zendmastbranden. Dit soort branden kunnen er onder meer voor zorgen dat het noodnummer 112 minder goed of zelfs niet bereikbaar is.

De onderzoeken worden gedraaid door de eenheden waar de branden woedden en de Dienst Landelijke Recherche. De rechercheurs roepen via Opsporing Verzocht de hulp van het publiek in.

Alle items  in het programma

– Laren: diefstal van een Van Gogh-schilderij
– Landelijke Eenheid: vernieling zendmasten
– Utrecht: woningoverval bij een bejaarde vrouw
– Rotterdam: straatroof
– Oost-Nederland: oplichtingen, zogenaamd namens de Belastingdienst
– Tilburg: overval op filiaal van Domino´s pizza
– Amsterdam: bankpasfraude en vervolgens geldopname
– Middelburg: poging doodslag door explosief
– Beekbergen: woningoverval

Uiteraard wordt er een terugkoppeling gegeven over de items die vorige week aan bod kwamen.

Uitzending en herhaling

Opsporing Verzocht is dinsdag 21 april vanaf 20.30 uur te zien op NPO1. De herhaling wordt woensdag 22 april rond 16.30 uur uitgezonden op NPO2. Volgende week dinsdag begint het programma om 21.30 uur.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Nijkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.