Logo 112Nijkerk

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 27 maart 2020, 15:39

Toeristisch seizoen 2020 start met forse beperkingen

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 11:59 uur

REGIO – De recreatiesector is, naast agrofood en transport & logistiek, één van onze belangrijkste economische pijlers. Zowel ondernemers in deze sector áls gasten graag willen weten of en hoe het toeristische seizoen van start gaat.

De Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) heeft ten aanzien van de recreatiesector het volgende besloten en in een noodverordening vastgelegd.

De strekking van deze noodverordening is
– dat recreatieterreinen, vakantieparken, (boeren)campings, natuurgebieden en stranden zich strikt moeten houden aan de algemene maatregelen (zoals te vinden op de website van het RIVM);
– dat de gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen met deze noodverordening tot nader order als verboden locaties zijn aangewezen.

Wat betekent dit in de praktijk?

  • Campings (ook boerencampings), vakantieparken en recreatieterreinen mogen gasten verwelkomen die zelfvoorzienend zijn (u kunt daarbij denken aan eigenaren van vakantiehuisjes of campers waarin eigen kook- en sanitaire voorzieningen aanwezig zijn).
  • Alle richtlijnen van de Rijksoverheid (ten aanzien van hygiëne, 1,5 meter afstand en samenscholingsverboden) dienen in acht te worden genomen.
  • Gemeenschappelijke voorzieningen (zoals de toilet-, douche- en wasgelegenheden) blijven tot nader order gesloten.
  • Overtredingen van de bovenstaande maatregelen leiden, door middel van een noodbevel, tot de onmiddellijke sluiting van het gehele terrein.
  • Eventuele horeca op de camping, het vakantiepark of het recreatieterrein mag alleen open voor bestellen en afhalen van eten en drinken (dus niet ter plekke nuttigen!).

Het ondernemersloket roept onze recreatiesector met klem op

  • om gasten te wijzen op de algemene voorzorgsmaatregelen, zoals die zijn te vinden op de website van het RIVM (www.rivm.nl);
  • om gasten erop te attenderen dat het niet is toegestaan om met groepen van meer dan 2 personen de natuur in te trekken;
  • voor winkelvoorzieningen de algemene richtlijnen van het RIVM na te leven (die ook voor “gewone” supermarkten gelden (deurbeleid, 1,5 meter afstand, etc.) en gasten hierop te wijzen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Nijkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.