Redactie 112 0 reactie(s) vr 06 maart 2020, 13:27

Auto rijdt voorgevel stadhuis Nijkerk binnen [video]

Laatste update: 1 jaar geleden

NIJKERK – Op vrijdag 6 maart rond 10:50 uur is een auto tegen het stadhuis van Nijkerk gereden. De bestuurder, een man uit Nijkerk, raakte daarbij gewond. Er raakte verder niemand gewond.

Diverse hulpdiensten kwamen vrijdagochtend snel ter plaatse. De bestuurder is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Daarna is hij aangehouden. Het stadhuis werd ontruimd, maar de medewerkers konden al gauw weer terug het pand in. Het bleek namelijk al snel dat de situatie weer veilig was. Op dat moment konden recherche, de Verkeersongevallen Analyse (VOA) en Forensische Opsporing veilig aan hun onderzoek beginnen.

Beelden en geruchten
Vlak na het incident gingen er al snel beelden rond waarop te zien is hoe de auto het stadhuis inrijdt. De politie heeft deze beelden ook gezien en nemen het mee in het onderzoek. Daarnaast spreekt de politie met getuigen, verzamelen ze bewakingsbeelden en hebben agenten gesproken met de bestuurder van het voertuig.

Er zijn veel vragen over de toedracht en de politie ziet dat daarover gespeculeerd wordt. Uit eerste onderzoek is gebleken dat de man al op zoek was naar psychische hulp. Hij verklaarde dat hij op dat moment in psychische nood verkeerde en dat zijn handelen niet gericht was op de gemeente of medewerkers van de gemeente.

Identiteit van de man
De politie geeft bewust de leeftijd van de man niet omdat de herleidbaarheid naar de identiteit van de man dan te groot is.