Redactie 112 0 reactie(s) za 15 februari 2020, 17:54

Korpsen uit de regio strijden om eerste plaats tijdens kringwedstrijd in Harskamp [video]

Laatste update: 1 jaar geleden

HARSKAMP – Voor de 77e keer zijn er zaterdag kringwedstrijden gehouden van het ”kring Barneveld”. Elk jaar organiseert een korps de wedstrijden en dit jaar was het de beurt aan Harskamp.

Aan de Westenengerdijk bij Loonbedrijf RAP was brand ontstaan in een loods. Een van de werknemers was bezig met het reinigen van een sproeimachine en kreeg een hartstilstand. Veel korpsen dachten dat er met gevaarlijke stoffen werd gewerkt maar uiteindelijk kwam de eigenaar melden dat er water in de tank zat. In de overkapping van de schuur was brand ontstaan met een doorslag naar een naastgelen schuurtje via een hooizolder. Daar in dat schuurtje was een andere werknemer aan het werk en raakte bekneld onder een tractorwiel. Beiden moesten zo snel en veilig mogelijk gered worden waarna ook de brand kon geblust worden.

De korpsen die meededen aan de vaardigheidstoets kwamen uit Barneveld, Hoevelaken, Kootwijkerbroek, Nijkerk, Scherpenzeel, Voorthuizen, Wageningen en Zwartebroek.

1. Barneveld

2. Voorthuizen