Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 17 januari 2020, 9:14

Vertraging op spoor en weg door langdurige storing spoorwegovergang

Laatste update: 1 jaar geleden

NIJKERK – Op de N301 heeft vrijdagochtend een langdurige storing plaatsgevonden. De bomen van de spoorwegovergang gingen uren lang niet meer open. Gevolg was een file aan beide kanten van het spoor en wegverkeer dat via andere wegen op hun bestemming probeerde te komen.

Enkele passanten hebben het verkeer zo goed en zo kwaad als het ging geholpen door af en toe de bomen met de hand te openen.

Veel verkeer ging door de wijk Paasbos die daar niet op berekend is. Rond schooltijd was het dan ook chaos op diverse plekken. Alleen in de wijk Paasbos zijn al drie lagere scholen. Vrachtverkeer probeerde een weg te vinden door de wijk en vaders en moeders met kinderen op fietsen wilde naar school.

Het treinverkeer tussen Harderwijk en Amersfoort liep vertraging op door de storing.