Redactie 112 0 reactie(s) di 31 december 2019, 16:53

Grote brand verwoest vlaaienwinkel in Nijkerk [video]

Laatste update: 1 jaar geleden

NIJKERK – In een winkel aan de Oosterstraat in Nijkerk is dinsdagmiddag een grote brand uitgebroken. De brandweer is met vier tankautospuiten en een hoogwerker ter plaatse. De brand is nog binnen in pand maar zal uitslaand worden.

Op beelden is te zien dat er rook komt uit een vlaaienwinkel. Voorbijgangers zagen de rook rond 16.15 uur en waarschuwden de hulpdiensten. 

Boven en de rond winkel bevinden zich meerdere woningen. De brand trekt veel bekijks. De Oosterstraat ligt midden in het centrum van Nijkerk en is afgesloten.

Er is wel sprake van veel rookontwikkeling. Een ambulance is opgeroepen voor een gewonde.

Update

Omdat er in meerdere panden aan de Oosterstraat maar ook aan de Singel rook binnen stond is er doorgealarmeerd naar Grip 1. Daarbij zijn ook de korpsen van Amersfoort en Harderwijk gealarmeerd. Na enige tijd kregen de brandweerlieden de brand toch onder controle en werd de brand met heel veel water geblust. De brand is uiteindelijk niet uitslaand geworden anders waren er waarschijnlijk meerdere panden ten prooi gevallen aan het vuur. 

Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand, wel werd de hevig geschrokken bewoner gecontroleerd door ambulancepersoneel. Bij de brand zijn waarschijnlijk twee poezen om het leven gekomen, de hulpdiensten hebben uit twee naburige panden meerdere konijnen gered. De binnenstad van Nijkerk is voor een gedeelte afgesloten, dit mede omdat er instoringsgevaar is. Naast de bovengenoemde korpsen kwamen ook een tankautospuit van Zwartebroek en Voorthuizen ter plaatse om assitentie te verlenen. 

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Nijkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.