Redactie 112 0 reactie(s) vr 14 juni 2019, 16:21

Stoet vertrekt vanuit het HVC in Barneveld naar het KinderBeestFeest in Amsterdam

Laatste update: 1 jaar geleden

AMSTERDAM / GELDERLAND-MIDDEN – Op vrijdag 14 juni vindt het KinderBeestFeest plaats, een feest waarbij Artis zijn deuren opent voor zieke kinderen in Amsterdam en omgeving. Ook patiënten van VUmc worden vanavond opgehaald voor dit jaarlijkse spektakel.

De VIC’s (Very Important Children) en hun familie worden uit verschillende zorginstellingen en ziekenhuizen in de regio van Amsterdam in collones onder begeleiding van sirenes en zwaailichten naar Artis gebracht. De boodschap hierbij is ‘Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant!’.

Het is pas echt een KinderBeestFeest als er flink wat lawaai wordt gemaakt. Op deze dag kun je daarom, wat vaker dan normaal, ambulances en brandweerwagens voorbij zien en horen komen. De ‘herrie’ begint rond 17.00 uur en duurt de hele avond.

Stichting KinderBeestFeest ook langs VUmc
Het feest wordt georganiseerd door Stichting KinderBeestFeest in samenwerking met Natura Artis Magistra en de politie, brandweer, ambulancedienst, marine, Douane, Koninklijke Marechaussee, het Rode Kruis, de reddingsbrigade en de Gemeente Amsterdam.

Het is een bijzondere avond waarbij kinderen even hun ziekte kunnen vergeten en zichzelf kunnen zijn. Kijk voor meer informatie op www.kinderbeestfeest.nl.

Honderden hulperverleners uit heel Nederland geven hun medewerking aan het evenement. Ambulance, brandweer, Politie, Justitie, KMaR, Douane, Prorail en Reddingsbrigade’s rijden mee in de stoet.

Zo reed ook vandaag een stoet weg uit Gelderland Midden. De aanwezige voertuigen verzamelde zich vanmiddag op het HVC in Barneveld en vertrok van daar naar Amsterdam.