Redactie 112 0 reactie(s) do 30 mei 2019, 1:49

Vrachtwagen crasht op de A28 ter hoogte van Nijkerk

Laatste update: 1 jaar geleden

NIJKERK – Op de A28 ter hoogte van Nijkerk is in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 00.15 uur een vrachtwagen gecrasht.

Het ongeval vond plaatst op de A28 in de richting Harderwijk ter hoogte van HMP 32.4. De nagenoeg nieuwe vrachtwagen uit 2018 reed zonder aanhanger. De chauffeur heeft om onduidelijke reden de macht over het stuur verloren en is via de berm, hard geschampt langs een pijler voor matrixborden, tegen de geluidswal tot stilstand gekomen.

Brandweer, ambulance en politie waren snel ter plaatse om hulp te verlenen. Een opgeroepen traumahelikopter is boven de locatie afgemeld. De zijkant van de wagen was opengereten door het contact met de pijler. De chauffeur was daardoor redelijk snel te bevrijden uit zijn benarde positie.

Nadat er een eerste behandeling plaatst heeft gevonden in de ambulance is de man met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.