Redactie 112 0 reactie(s) zo 31 maart 2019, 22:41

Grote uitslaande brand in rietgedekte woning in buitengebied van Putten

Laatste update: 1 jaar geleden

PUTTEN – De brandweer is zondagavond 31 maart, even na 22:00 uur, opgeroepen voor een flinke brand in een rietgedekte woning aan de Roosendaalseweg, het buitengebied tussen Putten en Nijkerk.

Bij aankomst van de eerste hulpverleners sloegen de vlammen uit het dak van de woonboerderij. Momenteel is er sprake van veel rookontwikkeling. De brandweer heeft opgeschaald naar het sein ‘grote brand’ en is met blussen gestart. Men heeft ploegen uit Putten, Ermelo en een hoogwerker uit Nijkerk ingezet. Ook de specialisten van de rietploeg uit Kootwijkerbroek zijn ingeschakeld.

Volgens de Veiligheidsregio zou de brand zijn begonnen in de schoorsteen, waarna het vuur zich al snel uitbreidde naar de rietenkap. De bewoners zijn tijdig naar buiten gegaan. De precieze oorzaak van de brand is nog onbekend.

De woonboerderij heeft door de brand grote schade opgelopen. De brandweer wist overslag naar naastgelegen gebouwen te voorkomen.

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Nijkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.