Redactie 112 0 reactie(s) do 01 november 2018, 0:01

Grote brand in loods bij Bunschoten-Spakenburg

Laatste update: 1 jaar geleden

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG – Op woensdag 31 oktober 2018 brak omstreeks 23.00 uur een brand uit in een loods aan de Amersfoortsestraat (N199) in Bunschoten-Spakenburg. De brand heeft de loods verwoest.

Even daarvoor was een buurvrouw opgeschrokken door -naar zij dacht- harde vuurwerkknallen en de hond trok enorm tekeer. Toen zij buiten keek zag ze de brand. Hoewel de brandweer van Amersfoort en Bunschoten-Spakenburg zeer snel ter plaatse waren, bleek er geen redden aan voor wat betreft de loods. Omdat de wind vanuit de oostkant kwam was er gelukkig beperkt gevaar voor het woonhuis dat er vlakbij staat. Er zijn -voor zover bekend- geen personen of dieren in gevaar geweest. De loods zou volgens Politie en omwonenden als opslag van materieel dienst hebben gedaan. Van de loods is niets overgebleven.

De Amersfoortsestraat is geheel afgesloten geweest voor verkeer, temeer omdat er mogelijk asbest bij de brand is vrijgekomen. Dit heeft volgens de woordvoerder geen gevaar opgeleverd omdat het richting onbewoond gebied is verwaaid. De oorzaak van de brand is (nog) niet bekend.

Marinus Kers©