Redactie 112 0 reactie(s) zo 22 juli 2018, 8:46

Meerdere gewonden bij ernstig ongeval op de A28 bij Amersfoort

Laatste update: 1 jaar geleden

AMERSFOORT – In de vroege ochtend van zondag 22 juli heeft zich op de A28 ter hoogte van Amersfoort een zwaar ongeval voorgedaan. Een personenauto is met hoge snelheid tegen een vangrail absorber aangereden die twee weghelften moet scheiden. Het ongeval vond plaatst omstreeks 06.00 uur ter hoogte van Hooglanderveen in de richting van Amersfoort.

In de auto zaten in ieder geval vier mensen waarvan er twee zelfstandig de auto konden verlaten. De inzittenden op de achterbank moesten met behulp van de brandweer uit het voertuig worden gehaald. Er zijn in ieder geval drie inzittendne naar het ziekenhuis vervoerd met diverse verwondingen.

Op de A28 is lange tijd een deel van de weg afgesloten voor het verkeer. Vanaf Nijkerk werd al een snelheidsbeperking ingesteld. Op de vroege zondagochtend was vooral veel vakantieverkeer aanwezig.