Redactie 112 0 reactie(s) ma 18 juni 2018, 22:47

Zeer grote brand op bedrijventerrein Harselaar-Zuid in Barneveld

Laatste update: 22 aug 2021 18:37 uur

BARNEVELD – Maandagavond rond half negen is er een grote brand uitgebroken bij Pol Trading aan de Wencopperweg in Barneveld. Al snel is er opgeschaald naar middelbrand en uiteindelijk naar zeer grote brand.

Diverse korpsen vanuit de hele omgeving zijn naar Barneveld gekomen om te assisteren bij de brand. Naast blusvoertuigen uit Kootwijkerbroek, Barneveld, De Valk en Voorthuizen werden er ook twee Hoogwerkers van Barneveld en Nijkerk ingezet om de brand te blussen.

Met een kraan zal nu het pand geheel gesloopt worden om beter bij de brand te komen. Honderden mensen kwamen al snel op de enorme rook af. Een naastgelegen bedrijfspand is door honderden omstanders leeggehaald, de goederen zijn daarna bij van Reenen op het terrein gestald. Zoals het nu lijkt, is het naastgelegen pand gespaard gebleven.