Redactie algemeen 0 reactie(s) za 09 juni 2018, 7:39

Treinverkeer heeft wederom hinder van schapen op het spoor

Laatste update: 1 jaar geleden

NIJKERK – Het treinverkeer tussen Amersfoort en Zwolle heeft voor de derde keer in twee dagen tijd hinder ondervonden van schapen op het spoor. Ter hoogte van de Jan Tijmensteeg wisten de wollige viervoeters door het hek te komen om zo op het treinspoor te belanden. Lange tijd hebben de treinen stapvoets gereden op dit deel van het traject wat vertragingen veroorzaakte.

Enkele toezichthouders openbare ruimte (boa’s) zijn het weiland ingegaan om de dieren weer binnen de omheining te krijgen. Ondertussen is er contact geweest met de eigenaar van de schapen die de dieren nu in een ander weiland heeft geplaatst. De omheining van het weiland zal nagekeken worden en voorzien worden van schrikdraad.