Logo 112Nijkerk

Redactie algemeen 0 reactie(s) di 15 mei 2018, 17:02

Wees alert op nepmail belastingdienst

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 11:52 uur

Criminelen misbruiken momenteel de naam en het logo van de Belastingdienst. Met een valse e-mail proberen ze geld uit de zakken van mensen te kloppen.

In de nepmail staat dat zogenaamd nog € 736,96 moet worden betaald. Dit in verband met ‘de belastingaangifte 2017′. Het bericht is voorzien van de logo’s van de Belastingdienst en iDeal. Het onderwerp van de mail luidt ‘Aangifte Belasting 2017’.

Betalen in Bitcoins
Volgens de afzender moet het bedrag worden betaald in Bitcoins. Deze digitale munten moeten worden gestort op een bepaald adres dat in de mail staat. Dat adres is een lange code, een uniek Bitcoin-adres. Via een legale website kan geld gestort worden op deze ‘rekening’, waarna de oplichters het geld anoniem kunnen innen.

Let op! Dit is geen betaalwijze die de Belastingdienst gebruikt! Krijgt u tóch de vraag om te betalen in Bitcoins? Dan is de mail zeker nep.

Bron: Fraudehelpdesk

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Nijkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.