Redactie lokaal 0 reactie(s) vr 01 december 2017, 20:06

Kat moet oog missen na mogelijke mishandeling

Laatst bijgewerkt: zondag 15:21 uur

HOEVELAKEN – Op donderdag 30 november 2017, tussen 7:00 uur en 11:00 uur is er een kat aangetroffen op de Lagebrinkerweg in Hoevelaken.

De kat is zodanig gewond aangetroffen dat zij geopereerd is aan haar oog en deze nu moet missen. Of ze haar andere oog kan behouden is nog de vraag. Na onderzoek door een deskundige is gebleken dat de kat mogelijk door menselijk handelen gewond is geraakt.

De politie roept mensen op die iets kunnen vertellen over de eventuele dader(s) die dit op zijn/haar geweten heeft. Het verzoek is alleen melding te maken als u over concrete informatie beschikt. U mag dit doorgeven op het telefoonnummer 0900-8844 onder vermelding van 2017553531.

Laten wij als (dieren) politie wederom heel duidelijk zijn dat wij deze zaken uiterst serieus nemen en dat een dier pijn en/of letsel dan wel de gezondheid te benadelen strafbaar is gesteld in de Wet dieren en dit een misdrijf betreft.