Redactie 112 0 reactie(s) di 03 oktober 2017, 0:16

Auto over de kop bij ongeval op de Barneveldseweg

Laatste update: 1 jaar geleden

NIJKERK – Op de Barneveldseweg in Nijkerk is maandnacht laat een ravage ontstaan na een verkeersongeval met vijf auto’s. Een van de bestuurders, een 36-jarige man uit Barneveld, raakte lichtgewond, de overigen kwamen met de schrik vrij. De Barnevelder wordt verdacht van het rijden onder invloed en is aangehouden.

Rond middernacht stuitte de Barnevelder op het traject tussen de Bulderweg en de Kamersteeg in een flauwe bocht op een tegenligger, een 34-jarige vrouw uit Nijkerk. In een schrikreactie week de Barnevelder uit, raakte daarbij enkele bomen en twee auto’s die achterop kwamen, bestuurd door een 46 jarige Edenaar en een 35-jarige vrouw uit Nijkerk. Door de klap sloeg de wagen van de Barnevelder over de kop en raakte nog een vierde achterop komende auto bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Nijkerk. Geen van de overige betrokkenen raakte gewond, de Barnevelder zelf wel: hij had een hoofdwond en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De man kon na behandeling het ziekenhuis verlaten en door naar het politiebureau voor verhoor. Hem wordt niet alleen rijden onder invloed verweten, maar ook roekeloos rijgedrag. Een bloedproef moet uitwijzen in welke mate de man onder invloed was. Zijn rijbewijs is hij voorlopig kwijt.