Redactie 112 0 reactie(s) ma 27 februari 2017, 18:03

Wervelwind raast over Voorthuizen

VOORTHUIZEN – Voorthuizen is getroffen door een windhoos. Volgens mensen in de buurt vlogen kliko’s door de lucht. Verschillende daken van woningen aan de Kromme Akker zijn flink beschadigd.

De brandweer rukte onder meer uit naar de Wikselaarseweg waar een omgewaaide boom de weg blokkeerde. Diverse bomen werden door de wind uit de grond getrokken. De brandweer is druk doende met het herstellen van de schade en het in stukken zagen van de omgewaaide bomen.

Van veel huizen in de G.H. Roeterdinkstraat zijn dakpannen afgewaaid, tot in de avond is het korps vanVoorhuizen, bijgestaan door de hoogwerkers van Barneveld en Nijkerk, bezig geweest om dit zo veel mogelijk te herstellen. Sommige bewoners waren er al in geslaagd om nieuwe dakpannen te halen om zo de gaten weer op te vullen.