Redactie 112 0 reactie(s) wo 15 februari 2017, 23:50

Treinverkeer zwaar ontregeld door gestrande trein

NIJKERK – Woensdagavond omstreeks 21.00 uur is de intercity Amersfoort-Zwolle op de spoorwegovergang van de Barneveldseweg tot stilstand gekomen.

De machinist was in de overtuiging dat hij iets geraakt had en heeft daarop een noodstop gemaakt. Ook verschillende passagiers uit de trein meende iets gehoord te hebben. De politie is vervolgens met enkele mensen het spoor in beide richtingen gaan verkennen maar konden niets vinden. De trein is na zo’n 45 minuten doorgereden waarna het onderzoek op het spoor doorging. Ook een politiehelikopter heeft enkele malen over het spoor gevlogen om te kijken of er iets gevonden kon worden. Rond 23.00 uur is het treinverkeer hervat en is nog steeds niet duidelijk wat er precies gebeurd is.