Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 20 januari 2017, 17:58

Stille tocht voor overleden arrestant Bertus de Man

AMERSFOORT – Vrijdagavond 20 januari waren er ruim honderd mensen die meeliepen in een stille tocht voor de overleden arrestant, Bertus de Man. Ook leden van motorclub No Surrender liepen mee.

De 30-jarige Nijkerker werd in de nacht van zondag op maandag gearresteerd in Amersfoort voor verdacht rijgedrag. Surveillerende agenten wilden hem daar aanhouden, maar de bestuurder ging er vandoor. Een politie-achtervolging werd ingezet. In de binnenstad van Amersfoort, aan de Langestraat, werd de Nijkerker klemgereden, waarbij hij zich verzette. In het cellencomplex in Houten werd hij onwel, waarna hij werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis vervoerd. Later die nacht overleed de Nijkerker.

Volgens het Openbaar Ministerie is de man overleden aan de gevolgen van een cocaïnevergiftiging. Dat concludeerde de forensisch patholoog op basis van de uitkomsten van het toxicologisch onderzoek. Zijn familie heeft via Facebook een oproep gedaan om vanavond mee te lopen ter nagedachtenis aan Bertus.

De stille tocht begon om 18.00 uur bij parkeergarage Soeverein. De route ging via de Snouckaertlaan, de Van Asch van Wijckstraat, de Molenstraat, de Hellestraat en eindigde op de Langestraat.