Redactie 112 0 reactie(s) do 29 december 2016, 15:58

Mannen uit Amersfoort opgepakt voor inbaakpoging Oude Barneveldseweg

NIJKERK – Twee mannen uit Amersfoort (18 en 20 jaar) zijn in de nacht van woensdag op donderdag 29 december op heterdaad aangehouden nadat ze probeerden in te breken in een woning aan de Oude Barneveldseweg.

Bij de politie werd rond 03.00 uur gemeld dat enkele personen hadden geprobeerd om over de schutting van een tuin van een woning aan de Bernhardstraat te klimmen. Op het moment dat de agenten ter plaatse gingen, werd echter niemand aangetroffen.

Korte tijd later werd gemeld dat geprobeerd was om in te breken in een woning aan de Oude Barneveldseweg. Onderweg naar deze melding zagen de agenten op de Luxoolseweg plotseling vier mogelijke verdachten van de poging tot woninginbraak wegrennen. Na een korte achtervolging konden twee mannen worden aangehouden. Zij zijn ingesloten voor nader verhoor. De andere twee mannen wisten te ontkomen.