Redactie 112 0 reactie(s) ma 28 november 2016, 20:50

Schoorsteenbrand slaat over naar rieten dak

PUTTEN – Het rieten dak van een woning aan de Nijkerkerstraat in Putten heeft maandagavond korte tijd in brand gestaan. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de schade beperkt kunnen houden.

De brandweer kwam in eerste instantie af op een melding woningbrand. De brandweer rukte met twee blusvoertuigen en een hoogwerker uit. Omdat het om een woning met rieten dak ging is ook de rietploeg uit Kootwijkerbroek opgeroepen. Vanwege de waterwinning is ook een waterwagen op de brand afgegaan.

De brand is ontstaan in de schoorsteen en overgeslagen naar het rieten dak, aldus de brandweer.

Hoe voorkomt u schoorsteenbrand?
U kunt een schoorsteenbrand voorkomen door uw schoorsteen minimaal één keer per jaar te laten vegen door een schoorsteenveger. We raden u aan een bedrijf in te schakelen dat is aangesloten bij de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond (ASPB). Dan weet u zeker dat u een gediplomeerde schoorsteenveger heeft met een aansprakelijkheidsverzekering.