Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 14 september 2016, 4:16

NIX zonder ID – Toon je ID als je alcohol koopt

NIJKERK – De gemeente Nijkerk – één van de acht gemeenten die meedoen aan het regionale alcoholmatigingsproject FrisValley – zet zich van 8 tot en met 15 september 2016 in voor de landelijke campagne NIX zonder ID. Want jongeren die alcohol willen kopen, hebben (nog) lang niet altijd een ID bij de hand.

Verstrekkers vragen er ook niet altijd naar. En dat willen we – samen met jonge- ren, ouders en verstrekkers van alcohol – veranderen. NIX zonder ID. Sinds 1 januari 2014 is het verboden om alcohol te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Ook zijn jongeren onder de 18 jaar strafbaar als ze alcohol bij zich hebben in openbare ruimtes. Bijvoorbeeld in het café, de sportkantine, het park en op straat. Die leeftijdsgrens is er niet voor niks. Alcohol is schadelijk voor de gezondheid, is kanker- verwekkend en kan de ontwikkeling van de hersenen van jongeren onder de 24 jaar flink verstoren. Daarom is het naleven van NIX 18 een zaak van ons allemaal.