Logo 112Nijkerk

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 31 augustus 2016, 3:56

5 zaken waar je op moet letten bij het kopen van autobanden

Laatst bijgewerkt: zondag 11:43 uur

Je kan niet in alles een expert zijn natuurlijk en misschien heb je dus nooit echt stilgestaan bij welke verschillen er bijvoorbeeld zijn tussen alle merken en types autobanden. Toch is het handig voor je autobanden gaat kopen even de belangrijkste kenmerken te kunnen vergelijken. Deze 5 zaken zou je moeten controleren voor je autobanden koopt of bestelt.

1. Het merk 

Je hebt drie soorten banden. Het merk zal je vertellen tot welke soort jouw banden behoren. Een bekend merk als Michelin, Dunlop, Goodyear, Pirelli of Hankook is het duurste maar de banden zijn gegarandeerd van een erg hoge kwaliteit. Daaronder heb je kwaliteitsmerken die niet zo bekend zijn maar die wel goedkoper zijn, zoals BF Goodrich, Falken of Kuhmo bijvoorbeeld. De rest zijn budgetmerken die veel goedkoper zijn maar die niet dezelfde kwaliteit bieden.

2. Let op de reviews

Besprekingen van klanten op internet kunnen een goede bron van infiormatie zijn. Lees wat andere mensen over de banden schrijven die je wilt kopen, zo krijg je vaak nuttige informatie die verkopers je misschien niet altijd zullen geven.

3. Lees de testverslagen

Er zijn eveneens op internet verschillende  websites te vinden die vergelijkende testen publiceren waarmee de prestaties van banden kunnen vergeleken worden.

4. Winter- zomer of all season banden

Welk type banden heb je nodig? Dat hangt grotendeels af van het seizoen en van hoe je je wagen gebruikt. All season banden zijn een goede oplossing voor wie het hele jaar door met dezelfde banden wilt rijden, wie graag de beste prestaties heeft in gelijk welk seizoen kiest beter voor één set winter- en één set zomerbanden.

5. Het Europese label

Het Europese bandenlabel geeft informatie over het verbruik van je wagen met dat type banden en de wegligging bij nat weer (rechte lijn en remafstand). Het label geeft ook informatie over hoeveel lawaai de banden maken, gemeten in de binnenkant van het voertuig. 

Aan de hand van deze criteria kan je al een veel meer geïnformeerde keuze maken uit het ruime aanbod aan banden op de markt. Zo weet je zeker dat je de voor jou meest geschikte banden zult kiezen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Nijkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.