Redactie 112 0 reactie(s) vr 29 juli 2016, 16:59

Chauffeur onwel en belandt met vrachtwagen in berm

ERMELO – Op de A28 ter hoogte van parkeerplaats Dasselaar is een vrachtwagen chauffeur onwel geworden tijdens zijn rit. De man kon nog de parkeerplaats Dasselaar oprijden maar verloor daar de macht over zijn voertuig. De vrachtwagen reed een verhoogde berm in en kwam daar tot stilstand.

De hulpdiensten, die snel ter plaatse waren, hebben zich als eerste over de chauffeur ontfermd en hem naar het ziekenhuis vervoerd. Daarna was de vrachtwagen aan de beurt die gevaarlijk schuin in de berm was komen te staan en steeds meer wegzakte onder zijn eigen gewicht. Twee bergingsvoertuigen wisten de wagen weer recht op zijn wielen te krijgen zodat erger is voorkomen.

In de richting van Harderwijk is een lange file ontstaan tot aan Nijkerk, ook op de andere rijbaan stond een file door kijkers.