Redactie 112 0 reactie(s) vr 29 juli 2016, 11:54

Autobrand op A28 zorgt voor lange file

NIJKERK – Vrijdagmorgen raakte een personenauto in brand op de A28 ongeveer een kilometer voor de afrit Nijkerk. Omdat het voertuig volledig in brand stond werd het verkeer op de A28 stilgelegd in afwachting van de brandweer.

Om onduidelijke reden is alleen de blusgroep Nijkerk gealarmeerd. Deze moesten eerst richting Amersfoort om bij de afslag Vathorst te draaien en terug te rijden, hierdoor ging behoorlijk veel tijd verloren. Normaal gesproken wordt ook de blusgroep Hoevelaken gealarmeerd zodat er van twee kanten aangereden kan worden. Omdat het erg druk was ontstond er een zeer lange file vanaf Hoevelaken, ook op de andere rijbaan ontstond een kijkersfile. Het blussen van het voertuig ging vrij snel waarna de linkerbaan werdt vrijgegeven.