Redactie 112 0 reactie(s) zo 10 juli 2016, 0:28

Grote uitslaande brand bij bedrijf aan de Bellstraat

BARNEVELD – Een grote brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag een bedrijfsverzamelpand aan de Bellstraat op industrieterrein De Valk geheel verwoest.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

De vlammen kwamen uit het dak van het pand, wat er voor zorgde dat de brand in de verre omtrek is te was. Het zou gaan om een bedrijfsverzamelpand met onder andere twee autobedrijven en een zonnenbankstudio. Het is onbekend hoe het vuur is ontstaan.

Korpsen uit Barneveld, Kootwijkerbroek, De Valk, Voorthuizen, Nijkerk en Ede werden opgeroepen om het vuur te bestrijden. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling die zich verspreidde over de woonwijk Norschoten, het advies was dan ook om ramen en deuren gesloten te houden.

De politie heeft een omstander die meerdere aanwijzingen van de politie niet opvolgde aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De brandweer kon een oldtimer uit 1962 met een waarde van meer dan een ton in veiligheid brengen.

De recherche van de politie deed zondagnacht al onderzoek ter plaatse en zal dat zondag in de loop van de ochtend verder voortzetten.