Redactie 112 0 reactie(s) di 07 juni 2016, 13:42

Man aangehouden voor vangen van beschermde inheemse eksters en kraaien

Laatste update: 22 aug 2021 14:53 uur

NIJKERK – Vrijdag 20 mei 2016 werd door de politie, onder leiding van het Functioneel Parket, een 64 jarige jachtaktehouder op heterdaad aangehouden in de gemeente Nijkerk voor het vangen van beschermde inheemse eksters en kraaien.

Bij het vangen in het buitengebied van Hoevelaken werd gebruik gemaakt van een zogenaamde kraaienvangkooi en een ekstervangkooi. De aangetroffen gevangen zwarte kraaien zijn door de politie vrijgelaten en de vangkooien zijn in beslag genomen. Het veld waar de vangkooien stonden is in gebruik bij een andere jachtaktehouder. Er was geen vergunning voor het vangen van deze vogels.

De politie heeft ook de schuren van de twee jachtaktehouders bekeken. Bij de andere jachtaktehouder werd een vangkooi aangetroffen met pas gevangen spreeuwen en mussen. Deze vogels zijn direct losgelaten. De vangkooi is in beslag genomen.

De aangehouden jachtaktehouder is na verhoor heengezonden. Proces-verbaal zal worden opgemaakt en de afdeling die gaat over de jachtaktes zal beoordelen of de jachtaktes worden ingetrokken.