Redactie 112 0 reactie(s) vr 03 juni 2016, 16:21

Nijkerkse (86) verjaagt straatrovers

NIJKERK – Kordaat optreden van een 86-jarige vrouw uit Nijkerk donderdagochtend: een man en een vrouw die het op haar portemonnee hadden voorzien wist ze te verjagen zodat ze zonder buit afdropen.

De vrouw liep kort voor het middaguur achter haar rollator over de Van Oldenbarneveldtstraat in haar woonplaats toen ze werd aangesproken door een man en een vrouw. De vrouw brabbelde in een onverstaanbare taal en toonde een kaart maar het slachtoffer gaf aan haar niet te verstaan. Toen ze verderliep deed de man een greep in haar tas. De Nijkerkse gaf daarop duidelijk aan hier niet van gediend te zijn, waarna het stel zonder buit afdroop.

Volgens het slachtoffer ging het om een man en vrouw van tussen de 20 en 30 jaar oud met een licht getinte huidskleur. De vrouw was kleiner dan de man en droeg een hoofddoek. Getuigen die iets van het voorval hebben gezien of gehoord worden gevraagd zich te melden. De politie is bereikbaar via 0900-8844