Redactie 112 0 reactie(s) wo 20 april 2016, 20:40

Wisseltruc met vals geld bij AH aan de Frieswijkstraat

NIJKERK – Op 7 februari voeren drie personen drie keer een wisseltruc met een vals 50,- biljet uit bij de AH aan de Frieswijkstraat in Nijkerk.

Ze komen bij de kassa om kleine boodschappen te kopen en in eerste instantie rekenen ze af met een briefje van 50,- euro. Dit wordt, volgens protocol, gescand met de geldscanner. Nadat het akkoord is bevonden wordt het op de kassalade gelegd.

Op dit moment geven de verdachten aan dat ze mogelijk toch wel kunnen betalen met kleingeld. Daarom krijgen ze het echte briefje van 50,- euro weer terug en dat wordt direct in de jaszak gestopt. Dan blijkt dat ze toch niet kunnen betalen met kleingeld en wordt weer een biljet van 50,- euro overhandigd aan de kassière. De kassière is in de veronderstelling dat het om hetzelfde briefje gaat dat al gescand is en geeft de verdachten hun wisselgeld terug. Deze verlaten vervolgens de winkel.

Wie herkent de personen van de beelden of weet hun verblijfplaats?