Logo 112Nijkerk

Redactie 112 0 reactie(s) vr 11 maart 2016, 0:22

Meetploegen brandweer Voorthuizen en Hoevelaken naar grote brand Duiven

Laatst bijgewerkt: zondag 18:32 uur

DUIVEN – Donderdagavond is er op de Dijkgraaf in Duiven een grote brand uitgebroken. Een bedrijfspand waarin een transportbedrijf gevestigd zit brandde volledig uit.

De eerste melding kwam rond half 8 binnen, en werd al snel opgeschaald naar zeer grote brand. Naast 5 blusvoertuigen werden er ook 2 ladderwagens ingezet om de brand te bestrijden.
Ondanks de grote inzet van de brandweer brandde het pand volledig uit. De brandweer richtte zich al snel op het voorkomen van uitbreiding van de brand.

Bij de brand kwam erg veel rook vrij welke zich richting Arnhem verplaatste. Daarom werd om 8 uur een ‘Meetplan organisatie’ opgestart. Daarbij worden direct 5 meetploegen opgeroepen en een adviseur gevaarlijke stoffen. Zij bekijken of er direct gevaar is voor omwonenden, en mensen onder of in de rook.

Bij deze meetploegen zitten onder andere de ploegen uit Voorthuizen en Hoevelaken. De meetploegen uit de Vallei hebben een wagen met diverse meetapparaten waarmee allerlei gevaarlijke stoffen gemeten kunnen worden. In tegenstelling tot de grote brandweerwagens worden deze voertuigen niet zozeer bij de brand (brongebied) ingezet maar meer onder de rook (het zogenoemde effectgebied). De 5 meetploegen hebben in de weide omgeving gemeten op koolmonoxide en andere gevaarlijke stoffen. Echter bleek er geen direct gevaar voor de volksgezondheid te zijn. Mensen in de rook werd echter aangeraden ramen en deuren gesloten te houden.

Rond kwart over 10 konden de meetploegen weer terugkeren naar de kazernes. Voor de ploegen uit Voorthuizen en Hoevelaken betekende dat nog wel een behoorlijk stukje terugrijden.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Nijkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.