Redactie 112 0 reactie(s) di 05 januari 2016, 15:48

Auto inbraken in Nijkerk en omgeving

NIJKERK – De afgelopen nacht hebben er in Nijkerk en omgeving meerdere auto-inbraken plaats gevonden. Hierbij ging het met name om voertuigen van het merk Mercedes-Benz. In de meeste gevallen werd hierbij de module van het navigatiesysteem, welke in het dashboardkastje zit gemonteerd, uit het voertuig weggenomen.

De daders gaan snel te werk. Binnen enkele seconden wordt een ruitje ingeslagen en de buit uit de auto gepakt. Dit gebeurt niet alleen in donkere straten, maar ook op verlichte opritten voor het huis van de eigenaar. Inbrekers zijn brutaal, ze vinden regelmatig een gelegenheid om toe te slaan. Dieven hebben het voornamelijk gemunt op waardevolle spullen zoals navigatiesystemen, laptops, radio’s en autopapieren.