Redactie 112 0 reactie(s) di 01 december 2015, 16:40

Meerdere strafbare feiten ontdekt naar aanleiding van gestolen auto

Laatste update: 22 aug 2021 14:47 uur

NIJKERK – De politie heeft onlangs een langdurig onderzoek afgerond naar meerdere strafbare feiten, gepleegd in de tweede helft van 2014. In dat onderzoek werden een 27-jarige man uit Enschede en een 42-jarige man uit Leeuwarden aangehouden.

Het onderzoek startte na de verduistering van een personenauto bij een autobedrijf in Nijkerk in augustus 2014. Daar werd de 27-jarige verdachte voor aangehouden. De 42-jarige man kwam in beeld als verdachte van heling van de verduisterde auto. Gedurende het onderzoek kwamen meerdere strafbare feiten aan het licht waarvan deze mannen worden verdacht.

Het gaat daarbij om meerdere malen tanken zonder betalen, identiteitsfraude en heling van gestolen kentekenplaten. Alle strafbare feiten werden gepleegd in Oost-Nederland.

Het dossier is inmiddels ingestuurd naar het Openbaar Ministerie. Begin 2016 zullen de verdachten zich bij de rechter moeten verantwoorden.