Redactie 112 0 reactie(s) wo 11 november 2015, 23:42

Spookauto veroorzaakt chaos op de A28

HOOGLANDERVEEN – Op de A28 tussen Nijkerk en Amersfoort heeft zich een bizar ongeval voorgedaan op woensdagavond 11 november omstreeks 21.30 uur.

Het lijkt erop dat een personenauto hard in de vangrail is gereden waarna de inzittende uit de auto zijn gegaan en hun voertuig onverlicht op de snelweg achter lieten. Een vrachtwagen die net de A28 was opgedraaid zag pas op het laatste moment dat er een donkerkleurige personenauto op de weg stond en kon een aanrijding niet voorkomen. Zo’n honderd meter verderop kwamen de geschaarde vrachtwagen en de auto tot stilstand in de vangrail aan de andere zijde van de weg. De geschrokken vrachtwagenchauffeur is zijn auto uitgeklommen en bereide zich voor op het ergste maar ontdekte al snel dat de totaal vernielde auto leeg was.

Het verkeer op de A28 heeft lange tijd gebruik moeten maken van de vluchtstrook waarbij een file ontstond in de richting van Nijkerk. De verkeers ongevallen analisten zijn nog tot laat in de avond bezig geweest om het ongeval in kaart te brengen.