Redactie 112 0 reactie(s) zo 20 september 2015, 10:29

Koeiekracht

Laatste update: 1 jaar geleden

NIJKERK – Wat een gewone reddingsactie had moeten worden werd bijna wild west.

Omstreeks 8.30 uur, zondag 20 september, had een oplettende fietser de brandweer gebeld met de melding van een koe in de sloot. De brandweermannen hadden de viervoeter snel weer op het droge maar de koe was er nog niet klaar mee. Wild begon hij te rennen, een brandweerman aan een touw erachteraan trekkend, en vervolgens belandde het dier weer in de sloot. Toen hij ook daar weer uit was gehaald had de koe er nog geen genoeg van. Met zes man op haar nek rukte de dame zich weer los en ging nu achter een medewerkster van de dierenambulance aan.

Uiteindelijk is de koe weer herenigt met haar soortgenoten en keerde de rust weer aan de Zeedijk waar het weiland aan ligt. De medewerkster van de dierenambulance is door een collega naar de huisartsenpost vervoerd met onbekende verwondingen.