Redactie 112 0 reactie(s) ma 03 augustus 2015, 16:09

Beschonken Nijkerker rijdt hek omver op de Ambachtsstraat

NIJKERK – Een 19-jarige Nijkerker is zondagochtend in zijn woonplaats zijn rijbewijs kwijt geraakt. De man botste met zijn auto in beschonken toestand tegen een hekwerk maar bleef zelf verder ongedeerd.

Agenten werden zondagochtend voor een ongevalmelding naar de Ambachtsstraat gestuurd en troffen daar een auto tegen een hekwerk aan. Bij de auto stond de 19-jarige Nijkerker die vertelde achter het stuur in slaap te zijn gevallen. Agenten roken drank bij de man en namen hem mee voor een ademonderzoek. Daaruit bleek dat hij achter stuur had gezeten met een alcoholgehalte van 510 ug/l. Voor een beginnende bestuurder (5 jaar of korte in bezit van een rijbewijs) is dat ruim vijfenhalf keer de limiet.