Redactie 112 0 reactie(s) zo 28 juni 2015, 9:46

Fietser komt om op spoorwegovergang

Laatste update: 22 aug 2021 14:42 uur

NIJKERK – In de nacht van zaterdag op zondag 28 juni is een 42-jarige man uit Nijkerk omgekomen bij het passeren van de spoorwegovergang. De man die deel uitmaakte van een groep van vier fietsers was waarschijnlijk wat achterop geraakt en wilde nog snel de spoorwegovergang op de Amersfoortseweg oversteken. De trein van Amersfoort-Zwolle kwam op dat moment aangereden en schepte de fietser. Enkele honderden meters verder is de trein tot stilstand gekomen en zijn de hulpdiensten gealarmeerd. Brandweer, politie en ambulance waren snel ter plaatse maar konden niets meer doen voor het slachtoffer. De drie vrouwelijke fietsers die bij de man hoorde zijn opgevangen door de politie.

De treinpassagiers moesten lange tijd wachten voordat de trein weer verder reed. Het treinverkeer is enkele uren ontregeld geweest.