Logo 112Nijkerk

Redactie 112 0 reactie(s) vr 20 maart 2015, 3:28

Grote brand in woonzorgcentrum De Eemgaarde

Laatst bijgewerkt: zondag 14:38 uur

AMERSFOORT – In woonzorgcentrum De Eemgaarde aan de Dorresteinseweg in Amersfoort heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een grote brand gewoed. 

 
Rond 01.50 uur kwam de melding over de brand binnen bij de brandweer. Een uur daarna werd het sein brand meester gegeven.

 

De brand was in een woning op de eerste etage uitgebroken. De bewoonster van het appartement is niet gewond geraakt, wel heeft zij rook ingeademd en is daarom voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Zij was volledig aanspreekbaar en kon precies vertellen wat er was gebeurd. Vanwege rookontwikkeling is een deel van de bewoners van de eerste en tweede etage van het wooncomplex geëvacueerd en is de mechanische ventilatie in het gebouw uitgezet. De bewoners van de omringende appartementen zijn opgevangen op een andere plek in het pand.

 

Buiten de bewoonster van het appartement zijn er geen gewonden gevallen. Wel zijn uit voorzorg meerdere ambulances aanwezig. Een groot aantal oudere (fysiek zwakkere-) mensen zijn uit hun slaap gewekt en worden door de ambulancemedewerkers in de gaten gehouden. Gezien de aard van het complex hebben politie, brandweer en ambulancedienst grootschalig ingezet. Ook uit omliggende plaatsen zoals Baarn en Nijkerk zijn brandweervoertuigen uit voorzorg aangereden. De brandweer heeft met grote ventilatoren de woningen rookvrij gemaakt en heeft daarna metingen verricht. De bewoners mochten daarna weer terugkeren.

 

Marinus Kers©

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Nijkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.